четвер, 19 грудня 2013 р.

З турботи про дітей починається турбота про майбутнє держави…

Коли приходить місяць грудень і до веселих різдвяних свят ще далеко, до всіх нас, а особливо до дітей, приходить день Святого Миколая Чудотворця. Для дорослих це нагода показати свої найкращі людські якості, подарувати часточку своєї душі, втілену в добрі справи.
IMG_0511Піклування влади, особливо належить маленьким хлопчикам та дівчатам позбавлених родинного тепла, що мешкають в будинках-інтернатах,  дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Сьогодні їх сім’я – держава, а це означає, що на нас величезна відповідальність за їхній добробут, майбутнє і просто за дитяче щастя. Глава держави  наголошує – варто не забути про жодну дитину у День Святого Миколая, у новорічні та різдвяні світа усі діти потребують особливої уваги від влади.
Районна влада докладає усіх зусиль, щоб День Святого Миколая приніс радість і щастя кожній обділеній дитині. З цієї нагоди 18 грудня у приміщенні Палацу учнівської молоді пройшло районне свято «Друг дитячий, пресвятий» для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які опинились в складних, життєвих обставинах з населених пунктів Ковельщини.
Перед початком свята зі словами вітань, добрими побажаннями звернувся до дітей благочинний Свято-Введенського округу УПЦ, протоієрей Василій Сергійчук, який  розповів маленьким жителям нашого району про життя Святого Миколая, побажав світлого і незабутнього свята, миру і добра, достатку та злагоди.
Із щирою душею голова райдержадміністрації Сергій Матяшук поділився з дітлахами власними спогадами про свято Миколая та закликав малечу бути чемними і слухняними на радість своїм батькам і рідним, гарно вчитися, щоб стати гідними громадянами нашої держави.
З найкращими побажаннями звернулися голова районної ради Петро Якубук, член правління благодійного фонду «Майбутнє Волині» Марія Хотинська.
Однак, на офіційній частині виступів свято не завершилося, а набуло лише свого розквіту. Зокрема, із музичною виставою «Новорічний маскарад» перед малечею виступив Волинський академічний обласний ляльковий театр.
На завершенні свята від районної влади дітлахи отримали святкові подарунки із солодощами. Подібні свята не можуть залишати байдужим нікого, особливо дітей, тому що саме так у їхніх душах проростають паростки добра, любові та поваги до народних традицій.

IMG_0513IMG_0518

Немає коментарів:

Дописати коментар