четвер, 12 грудня 2013 р.

«Будма» створює нові робочі місця

Приватне підприємство «Будма» функціонує в с.Воля – Ковельська та виготовляє сучасні вироби з деревини і металу. Їх продукція: ковані вироби, секції до огорож, ворота, хвіртки, альтанки, ліхтарі та лави для відпочинку користується попитом на вітчизняному і зарубіжному ринку.
IMG_0378 (Small)  IMG_0390 (Small)
Сьогодні голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Лариса Білинська відвідали дане підприємство та ознайомилися з його виробництвом, зайнятістю працівників. За словами директора підприємства Констянтина Короля: «бар’єрні решітки “ОлШе” встановлено на автострадах нашої країни, а декоративні огорожі є окрасою парків і клумб в містах та селищах країни і за кордоном. Вироби з металу органічно влились в інтер’єр при реставрації старовинних будинків та замків за кордоном. Для збагачення асортименту кованих виробів товариство співпрацює з зарубіжними фірмами: Польщі, Австрії, Франції».
В ході ознайомлення із підприємством оглянули асортимент продукції, який включає не тільки огорожі та паркани різного типу і дизайну, виготовлені з металу, але і найсучасніші дерев’яні огорожі, що користуються попитом із – за своєї натуральної привабливості і функціональності. Виконавчий директор підприємства Констянтин Король показує один із видів продукції, що виготовляється тут: це ковані секції до огорож, які йдуть на експорт. Всі виготовлені підприємством вироби відзначаються якістю. Технічно-експлуатаційні параметри відповідають сертифікатам якості, а також відзначені різними нагородами.
При спілкуванні з трудовим колективом керівник виконавчої влади району, поцікавився умовами роботи, заробітною платою. Працівники дякували керівництву підприємства за хороші умови праці та відпочинку. Сьогодні на підприємстві працює 69 працівників, було працевлаштовано п’ятеро людей, для них були створені нові робочі місця. Сергій Матяшук наголосив, що нині «важливу роль в ініціативах Глави держави відіграють питання сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць». За словами посадовця, у Ковельському районі ведеться робота щодо підвищення інвестиційної привабливості району, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку, що сприяє створенню нових робочих місць.
Завдяки використанню нових матеріалів і технологій керівництву приватного підприємства «Будма» вдалося суттєво знизити собівартість продукції, що випускається. Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук поцікавився ринками збуту продукції. Підприємством «Будма» здійснено експортних операцій на суму 3,8 млн.грн, у 2013 році – 4,4 млн.грн. Всього обсяг виробленої продукції у 2012 році становив 6 млн.грн, у 2013 році – 6, 8 млн.грн. Цьогоріч у розвиток підприємства вкладено власних кошів на суму понад 1 млн.грн.
В даний час на підприємстві проводиться робота по розширенню виробничої площі, встановленню нового обладнання і освоєнню нових технологій.
Насамкінець варто додати, що на відвіданому цього дня підприємстві створюються нові робочі місця, працівники оформлені, отримують офіційну, а не в «конвертах», заробітну плату, а всі податки надходять до районного бюджету. І дотримання цих моментів є принциповою позицією районної влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар