четвер, 7 листопада 2013 р.

Влада допомагає вирішувати проблеми національних меншин.


DSCF1071Щоб вирішити невідкладні питання медичного, соціально-побутового обслуговування громадян району, діє комісія з питань надання  одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, та іншим категоріям громадян. Під час чергового засідання районної комісії, в якій взяв участь  перший заступник  голови райдержадміністрації Михайло Стиранка,  начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович поінформувала, що з початку року управлінням соціального захисту населення нараховано та виплачено 48554,8 тис. грн. усіх видів державних допомог. Державними допомогами скористалися понад 5 тисяч сімей, які постійно проживають на території району.
Прозвітувала Олена Давидович  про 18 звернень, які надійшли на розгляд цієї комісії.  В ході обговорення велася розмова  про заяви від осіб, які належать до ромської національної меншини, адже, як свідчить статистика, ця категорія громадян проживає в багатодітних сім’ях, а турбота про такі родини – одне із пріоритетних завдань Глави держави. Зважаючи на етнічні особливості ромів, працівниками управління соціального захисту населення, під час прийому громадян, виїзних прийомів постійно проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота щодо призначення того чи іншого виду державної допомоги. Їм надається практична допомога у вирішенні проблем у сферах правового та соціального захисту.
Михайло Стиранка звернув увагу, що в районі створені умови для рівноправного розвитку та участі у соціально-економічному та духовно-культурному житті представників усіх національностей.
Крім того, Олена Давидович зазначила, що 288 жителів району скористалися  матеріальною допомогою на лікування та вирішення соціально – побутових проблем. З районного бюджету їм виплачено кошти в сумі 101 тис. грн. Варто зазначити, що чотири звернення надійшло від громадян ромської національної меншини, які просили надати допомогу на лікування, покращення матеріально – побутових умов проживання. Вивчивши умови проживання, рішенням комісії  їм було надано матеріальну допомогу.
Перший заступник  голови райдержадміністрації,  дав доручення  управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити дієвий контроль за  вирішенням проблем ромів у сфері  соціального захисту, сприяти інтеграції ромів в українське суспільство. «В Україні створені всі умови для розвитку та утвердження самобутності всіх без винятку національних громад. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час відкриття Міжнародного саміту з проблем захисту прав національних меншин “,- сказав Михайло Стиранка, підсумовуючи засідання районної комісії.

Немає коментарів:

Дописати коментар