четвер, 21 листопада 2013 р.

Належні умови для розвитку творчих здібностей

У сучасних умовах забезпечення всебічного розвитку особистості дитини носить визначальний характер, а відтак посилюється роль позакласної та позашкільної роботи. Саме можливість робити перші кроки до спеціалізованої спортивної освіти, реалізації своїх здібностей у спорті мають діти у Люблинецькій дитячо-юнацькій спортивній школі. 20 листопада в позашкільний заклад завітав голова райдержадміністрації Сергій Матяшук. Сергій Васильович поспілкувався з директором Люблинецької ДЮСШ Олександром Климовцем та  колективом закладу.
     Під час робочого візиту керівник виконавчої влади району ознайомився з роботою закладу та організацією навчально-тренувального процесу.
   Люблинецька дитячо-юнацька спортивна школа – позашкільний навчальний заклад спортивного спрямування серед мережі навчальних закладів району. Тут функціонує відділення важкої атлетики, волейболу, футболу, веслування на байдарках і каное. Сьогодні дитячо-юнацьку спортивну школу відвідує 260 вихованців. З ними працюють 9 тренерів, серед яких 1 майстер спорту з веслування на байдарках і каное та  1 майстер спорту з волейболу.
Неодноразово вихованці Люблинецької дитячо-юнацької спортивної школи ставали переможцями, призерами та учасниками обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань.
Директор Люблинецької ДЮСШ Олександр Климовець розповів, що гордістю  школи є вихованець Андрій Рибачок, який нині є майстром спорту міжнародного класу з веслування, чемпіоном України, чемпіоном Європи, бронзовим призером Чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное. Інший вихованець, це Мацук Олександр – переможець кубка України з важкої атлетики, майстер спорту України. Вихованка Зубчик Ольга, в даний час, гравець Екстра-ліги «Гурнік лечно» по футболу Республіки Польща. Вихованці ДЮСШ з футболу є чемпіонами дитячо-юнацької футбольної ліги Волині, нещодавно стали призерами спартакіади школярів області. Серед кращих тренери-викладачі Юрій Мазур, Анатолій Козлов, Сергій Самрук.
     Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук побував на заняттях з важкої атлетики, де поспілкувався з учнями і їх тренерами щодо перспектив розвитку спортивної галузі району, подальшої роботи позашкільної установи, оглянув стан матеріально-технічного забезпечення спортивної школи.
DSCF3269 DSCF3277
   Водночас голова райдержадміністрації зробив акцент на необхідності докласти максимум зусиль, щоб збільшити кількість дітей, які займатимуться у позашкільних навчальних закладах району, щоб урізноманітнити їх вільний час, відволікти дітей від телевізора чи комп’ютера. Діти повинні творчо розвиватися та займатися спортом, адже як наголошує Президент України Віктор Янукович, діти – це наше майбутнє, їм розбудовувати нашу державу, а тому ми маємо створити усі належні умови для якісного отримання ними освіти та розвитку творчих здібностей.
В ході візиту керівник виконавчої влади району відмітив роботу викладацького і тренерського складу закладу та побажав вихованцям школи досягати ще кращих спортивних результатів, наполегливості та волі до перемоги.
Нині на Ковельщині в галузі фізичної культури та спорту працює понад 50 вчителів фізвиховання, в обох ДЮСШ, що функціонують в районі 15 тренерів-викладачів з різних видів спорту, котрі займаються із п’ятьма стами вихованцями спорт шкіл. Всі ці люди є фахівцями своєї справи, працюють над покращенням спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи з учнівською молоддю, дбають про кращу та змістовнішу організацію занять спортом у позаурочний час, підготовку шкільних і сільських команд до участі в різного рангу змаганнях та турнірах.

Немає коментарів:

Дописати коментар