неділю, 17 листопада 2013 р.

Влада та громадськість працюють у партнерстві…


Однією з умов становлення України як демократичної, правової і соціальної держави є розвиток громадянського суспільства. Цьому має сприяти налагодження системи взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства.

На черговому засіданні громадської ради при районній державній адміністрації, яке відбулося 13 листопада, в залі засідань райдержадміністрації було обговорено ряд актуальних для громадськості питань. Відкрив його та озвучив порядок денний зібрання голова громадської ради Микола Вельма. Участь  у роботі ради взяли голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якубук.
Важливим документом, що в подальшому визначатиме економічний та соціальний розвиток району на місцевому рівні,
є проект Програми економічного і соціального розвитку Ковельського району на 2014-2015 роки, який  розроблений з метою концентрації зусиль усіх гілок влади та громадськості щодо створення сприятливих умов для підвищення ефективності роботи господарського комплексу, функціонування соціальної сфери. Представила даний проект програми та ознайомила з основними його аспектами начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Лариса Білинська.
Члени громадської ради схвалили проект програми, який буде розміщений для подальшого ознайомлення на офіційному сайті Ковельської райдержадміністрації, в рубриці «РДА і громадськість» та на офіційному сайті Ковельської районної ради.
Голова Ковельської районної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Стахорська порушила перед владою району питання щодо проведення ремонту приміщення РАГСу, а також цікавилася, чи наявна в районі заборгованість по виплаті соціальних допомог.
Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук доповів членам громадської ради: «в районі немає заборгованості по захищених статтях, соціальні виплати проводяться вчасно».
Хвилює громадськість статистика захворюваності жителів району на онкологічні хвороби. Тому питання профілактичного обстеження жителів Ковельського району стало темою наступного діалогу. Головний лікар Ковельського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО Василь Курило повідомив, що станом на 1 жовтня поточного року в онкокабінеті перебуває на диспансерному обліку 725 осіб, серед них 9 дітей.
Винесення на обговорення громадської ради питання земельних відносин ініціювала громадськість району. Про проблемні питання у сфері земельних відносин, конкретні завдання, зреалізовані в районі доповідала начальник управління Держземагенства у Ковельському районі Людмила Мярковська.
«Питання земельних відносин у районі важливе та актуальне. Прагнемо, щоб земля в районі оброблялася, сплачувався земельний податок, і люди отримували плату за оренду часток (паїв).  Ми бачимо цю проблему.  Ставимо конкретні вимоги до інвесторів, які повинні забезпечувати якісне та раціональне використання земель, дотримання сівозміни», – сказав Сергій Матяшук. Він запевнив громадськість у тому, що влада прагне облікувати кожен гектар землі.
Ковельський район є аграрним, тож актуальним є питання виконання цільових програм фінансової підтримки особистих селянських господарств в районі.  Інформував присутніх представник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Киричук.
«Основним завданням, яке ставить Президент України є налагодження плідної співпраці з громадськістю, відкритість та прозорість влади задля вирішення важливих питань», – резюмував керівник виконавчої влади району.
Розглянуті питання обговорені та схвалені членами громадської ради, оскільки було зрозуміло, що всі дії влади направлені для сприяння та налагодження системного діалогу з громадськістю задля вирішення питань на користь людей», – підсумував роботу голова громадської ради Микола Вельма.

Немає коментарів:

Дописати коментар