понеділок, 28 жовтня 2013 р.

Круглий стіл “Україна-Польща: 5 років до співпраці”

 У продовження системної співпраці між  Ковельською райдержадміністрацією та Плонським повітом Республіки Польща відбулося засідання українсько-польського круглого столу «Україна-Польща: 5 кроків до співпраці». 
    В роботі засідання круглого столу взяли участь заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля, директор Ковельського промислово-економічного коледжу Луцького НТУ Тетяна Селівончик, заступники директора та студенти даного навчального закладу. Польську делегацію представляла молодь м.Плонська.
       Відкрила засідання круглого столу заступник директора Ковельського промислово-економічного коледжу Луцького НТУ Олена Шульган, яка представила учасників, ознайомила з основними аспектами та запросила до активної дискусії.
     Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля привітав учасників круглого столу та презентував Ковельщину. Андрій Дмитрович висловив переконання, що такі зустрічі допомагатимуть у співпраці і налагодженні дружніх відносин між молоддю двох країн, реалізації молодіжних проектів та побажав активності, дієвості та успішного проведення заходу, Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля зауважив, що Президент України вибрав шлях Євроінтеграції не випадково., адже як наголошує Глава нашої держави: «ми багато років займалися підготовкою країни до переходу на нові стандарти в різних галузях…».
В ході засідання круглого столу начальник відділу міжнародної співпраці та написання інвестиційних проектів Плонського повіту Аліна Браулінська розповіла про Плонський повіт, зупинилася на відмінностях роботи бюджетних установ,їх фінансуванні, зосередила  увагу на соціально-економічному розвитку, акцентувала увагу на перевагах вступу до Євросоюзу, написанні інвестиційних проектів. Учасники засідання мали змогу переглянути слайди про розвиток зеленого  туризму.
       Молодь з Польщі мала можливість поспілкуватися із студентами Ковельського промислово-економічного колежду Луцького НТУ, обмінялася враженнями.  Найбільше уваги юнацтво приділяло питанням європейської системи освіти, українській освітній сфері, велася розмова про навчання у вузах Польщі та України.
      В свою чергу, ведуча, заступник директора Олена Шульган продемонструвала слайди про коледж, в яких ознайомила гостей з навчальним закладом та зупинилася на успіхах та досягненнях промислово-економічного коледжу.
Для молоді двох країн проводилися ряд тренінгів. В рамках засідання круглого столу присутні висловлювали думку про необхідність вступу України до Європейської спільноти, адже це сприятиме до більш тісної співпраці країн та реалізації економічних проектів.
DSCF8689 (Small) DSCF8700 (Small)

Немає коментарів:

Дописати коментар