понеділок, 3 лютого 2014 р.

Підсумували роботу галузі охорони здоров’я.


dscn2137Про підсумки роботи галузі охорони здоров’я району йшлося на черговій оперативній нараді, яку провів голова райдержадміністрації Сергій Матяшук. В нараді взяли участь заступники голови райдержадміністрації, заступник голови районної ради Галина Коляда, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ, підприємств та організацій району.
Під час наради також обговорено нагальні проблеми і завдання з вирішення  важливих питань життєдіяльності району, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації.
Головний лікар Ковельського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО Василь Курило проінформував про діяльність лікувально-профілактичних установ Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО за 2013 рік, зупинився на демографічній ситуації, рівні захворюваності та хворобливості населення. Основний акцент зробив на захворювання жителів на хвороби по онкології та туберкульозу.
«Захворювання на туберкульоз серед населення району в цілому в порівнянні з минулим роком зменшилась і за 2013 рік склала 77,6 на 100 тис. грн. населення. Показник захворюваності на онкопаталогію в цілому по району збільшився і склав 281,2 на 100 тис. населення проти 245,1 в минулому році» – зауважив Василь Ярославович.
Голова райдержадміністрації Сергій Матяшук, заслухавши інформацію про підсумки роботи галузі охорони здоров’я, поцікавився питаннями щодо використання коштів на зубопротезування у 2013 році та виділення коштів на ці цілі у 2014 році, також посадовець зупинився на проблемних питаннях розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я.
Про хід виконання основних показників бюджетів усіх рівнів району інформувала заступник начальника Ковельської ОДПІ у Волинській області Світлана Сулік. Світлана Володимирівна констатувала, що виконання є в розрізі усіх податків
Керівник виконавчої влади району зробив акцент на забезпеченні стабільного та ритмічного наповнення бюджетів усіх рівнів та організації роботи щодо виконання доведених завдань із забезпечення збору платежів до бюджетів.
Начальник Ковельського міськрайонного відділу ДСНС України у Волинській області Олександр Капець прозвітував про надзвичайні ситуації в районі та заходи з їх ліквідації. Олександр Михайлович зазначив, що на Ковельщині протягом тижня сталося 4 пожежі, з них три у смт Голоби. Основна причина загорянь порушення правил безпеки при експлуатації опалення.
Особлива увага на нараді зверталася на розчистку та  утримання автодоріг в зимовий період, наявності в дорожніх служб техніки та паливно-мастильних матеріалів. Про це інформував начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва, розвитку інфраструктури та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Пашинський.
В свою чергу, голова райдержадміністрації Сергій Матяшук зазначив, що головним завданням у зимовий період є забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, об’єктів і систем, що забезпечують життєдіяльність населення. Погіршення погодних умов не повинно вплинути на їх діяльність – зазначив посадовець.
На оперативній нараді також розглядалися питання дотримання температурного режиму в закладах освіти, обстеження покрівель установ району щодо наявності снігу,  виплати пенсій, соціальних допомог, тощо.
По завершенню наради голова райдержадміністрації Сергій Матяшук дав відповідні доручення.

Немає коментарів:

Дописати коментар